€ / EUR

Vyberte menu

Ft / HU

€ / EUR

CZK

   BORKOS

Cappuccino s kolagénom 15 x 15g

NOVINKA
Collagen Cappucino with hyaluronic - Denná dávka zdravia
Bez cukru/laktózy/lepku (Sugar free/Lactose free/Gluten free)

Užitočné vlastnosti kolagénového cappuccina Ayura:

  • balenie obsahuje 15 x 15 g porcií cappuccina,
  • môže prispieť k zdraviu a pružnosti pokožky,
  • môže posilniť vlasy a nechty,
  • chráni kĺby, chrupavky, väzy, môže znižovať kĺbové ťažkosti,
  • môže pomôcť znížiť pravdepodobnosť vzniku osteoporózy,
  • podporuje vhodné fungovanie svalov,
  • môže pomôcť v boji proti pomarančovej pokožke,
  • podporuje správnu činnosť srdca,
  • bohaté na vitamín C,
  • hyalurón môže pomôcť efektívnejšie „premazať“ kĺby a k ich účinnejšiemu fungovaniu,,
  • obsah koenzýmu Q10 môže pomôcť zlepšiť výkonnosť,
  • káva podporuje okrem iného chudnutie, dobrú funkciu mozgu, správny krvný obeh,
  • ako sladidlo obsahuje zdravú, prírodnú bylinnú Stéviu bez cukru

Keď chcete viac ako kávu ☕️🤎

Výrobca: Ayura Herbal
Záručná doba: 24 mesiacov
Kód: Cappuccino 15x15g
EAN: 5999886087197
Dostupnosť: na sklade
7.00 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kolagénové cappucino obsahuje mimoriadne zdravý kolagénový nápoj, ktorý nám umožňuje súčasne si vychutnať blahodarné účinky kolagénu a kávy na naše telo.

Kolagén je najrozšírenejším proteínom v ľudskom tele a nachádza sa aj v koži, nechtoch, vlasoch, kostiach, svaloch, šľachách, chrupavkách a krvných cievach. Aj telo produkuje kolagén, no jeho produkované množstvo sa časom znižuje a potom vo veku 55-60 rokov zmizne. Preto sa oplatí včas sa začať starať o doplňovanie kolagénu. Doplnením správneho množstva môžeme pre svoje zdravie urobiť veľa, tu sú najdôležitejšie účinky na zdravie:

  • posilňuje vlasy, môže pomôcť predchádzať vypadávaniu vlasov, lámaniu vlasov,
  • môže urobiť nechty pevnejšie, odolnejšie,
  • podporuje funkciu a regeneráciu svalov,
  • stará sa o zdravie kĺbov, chrupaviek, šliach, väzov, kostí,
  • bojuje proti starnutiu
  • môže pomôcť udržať pevnosť a pružnosť pokožky.

Pridanie kolagénu do cappuccina je aj v tomto prípade praktickým riešením, keďže popri užívaní si blahodarných účinkov kávy môžeme do tela doplniť aj dostatočné množstvo kolagénu. 

Užívanie kolagénu: denná potreba kolagénu:

  • Chcete posilniť zdravie svojej pokožky a vlasov? Konzumujte 2,5 až 10 gramov kolagénových peptidov denne počas 8 až 12 týždňov. 
  • Trpíte artritídou? Ideálna dávka je 10 gramov hydrolyzovaného kolagénu denne, ale aby ste dosiahli výsledky, musíte toto množstvo užívať aspoň 5 mesiacov. 
  • K zlepšeniu pružnosti a hydratácie pokožky? Zo štúdie sa zistilo, že užívanie 3 až 10 gramov kolagénu denne v priemere počas 69 dní viedlo k zlepšeniu pružnosti a hydratácie pokožky.
Ayura Cappucino s kolagénom obsahuje rybí kolagén, ktorý je najľahšie stráviteľným typom kolagénu a najviac telu prospieva.
Jedna porcia (15 g) obsahuje 2,0 gramov kolagénových peptidov. Takže, s 2 porciami kolagénového cappucina Ayura môžete pokryť svoju dennú potrebu kolagénu!

ZLOŽENIE: 100% káva arabica, sušené palmové mlieko, kolagén, kolagénový peptid, kolagénový tripeptid, kolagénový dipeptid, Acerola (vitamín C), rôsolovka, extrakt z hroznových jadierok, ryžový extrakt (ceramid), vitamín A, vitamín E, Co Q10, stévia


Zloženie:

100 % káva arabica
 
Káva vyhotovená z bobúľ najvynikajúcejšieho druhu kávy.
 
Starostlivo vyberané kávové bôby Arabica, ktoré vo svojej chuti a aróme sú vysoko nad inými kávami.
 
Konzumácia kávy má podporné účinky na centrálnu nervovú sústavu, na srdce a žily a v dôsledku svojho močopudného účinku aj na obličky. Kyselina trieslová má stimulujúce účinky na cievny systém, rozširuje steny ciev. 

  


 

Kolagén

Je to jeden z najrozšírenejších proteínov v ľudskom tele, ktorý sa produkuje prirodzene, no postupom času sa ho produkuje čoraz menej.

Zohráva podstatnú úlohu pri zabezpečovaní elasticity pokožky, zaisťovaní zdravia kostí a kĺbov, preto je veľmi dôležité dopĺňať ho v dostatočnom množstve.

Ayura Collagen Cappuccino obsahuje rybí kolagén, ktorý je najľahšie stráviteľným typom kolagénu a najviac telu prospieva.

 

 

 

 

Kolagén je vláknitým proteínom s vysokou zaťažiteľnosťou, ktoré sú jedným z najdôležitejších zložiek kostí, šliach, chrupaviek, kĺbov, pásov ale aj iných spojivových tkanív (vlasy, pokožka ,nechty).

Názov je gréckeho pôvodu, čo znamená, že produkuje lepidlo. Samotný kolagén je bielkovina, ktorá je najhojnejšou zložkou (asi 75%) v našom spojivovom tkanive. Jeho funkciou je zabezpečiť pevnosť, pružnosť a odolnosť spojivového tkaniva. Je prítomný vo všetkých tkanivách, spája bunky, takpovediac ich „zlepuje“, prakticky drží celé naše telo pohromade. Okrem toho má extrémne vysokú schopnosť viazať vodu, čo dodáva mladej pokožke pevnosť a pružnosť. S pribúdajúcim vekom množstvo kolagénu produkovaného v našom tele postupne klesá, preto je dôležitý jeho správny príjem. Na jeho tvorbu je potrebný vitamín C a príznaky skorbutu, ktorý sa prejavuje pri nedostatku vitamínu C, dokonale svedčia o tom, aký je pre naše telo dôležitý: pri nedostatku kolagénu chrupavky, väzy, šľachy, kosti, koža ďasná sa uvoľňujú a zuby vypadávajú. Telo postupne degraduje, pacient umiera za hrozných bolestí. Rozlišuje sa 25 typov molekúl kolagénu, pričom v najväčších množstvách sa vyskytujú typy I, II a III.. Rola každej je iná, dôležité je, aby boli prítomné všetky typy v správnom množstve.

Typ I: Najbežnejší typ vyskytujúci sa v ľudskom organizme. Nachádza sa v koži, v stenách krvných ciev, v šľachách, v rohovke oka, v zuboch.
Typ II: Je hlavnou súčasťou chrupavky, nachádza sa aj v kĺbových chrupavkách a v oku.
Typ III: Tiež známy ako mriežkové vlákno, nachádza sa v koži, vláknitom spojivovom tkanive, ktoré tvorí kostru lymfoidného tkaniva. Má veľmi tenký priemer vláknin.Zvýšenie množstva kolagénu nás teda robí silnejšími, pružnejšími a mladšími, je otázkou, ako to môžeme dosiahnuť.

Máme na to dve možnosti:
1. Dodáme hotový kolagén perorálne.
2. Budeme konzumovať tzv. „signalizačné“ kolagénové peptidy. Sú to malé kúsky kolagénu, ktoré telu naznačia, že v tele dochádza k zvýšenému odbúravaniu kolagénu, čím stimulujú bunky k väčšej produkcii kolagénu. S kávou môžeme aplikovať obe metódy.


Stévia

Stévia je prírodné bylinné sladidlo známe a používané po stáročia.
 
Je bez kalórií, nezvyšuje hladinu cukru v krvi, takže ju môžu s pokojným srdcom užívať aj diabetici, ale nemá ani škodlivé účinky na zuby. V súlade s tým ju môžu konzumovať nielen dospelí, ale aj deti, starší ľudia a budúce matky.
 
Stévia je takým prírodným sladidlom, ktorej listy sú 30 krát sladšie, ako cukor. Znižuje krvný tlak, okrem toho nezvyšuje hladinu cukru v krvi a má nulové kalórie. Možnosť konzumácie aj v prípad zápalových kožných ochorení. Súčasne bolo zistené, že táto rastlina má aj účinky ničenia baktérií.
Toto prírodné a bezkalorické sladidlo je vyrobené z listov juhoamerického kvetu nazývaného stévia cukrová.
 
Je 200-300-krát sladšia ako trstinový cukor, neovplyvňuje hladinu cukru a inzulínu v krvi, pokojne ju môžu konzumovať aj deti, budúce mamičky a diabetici. 

 

Vitamín A Retinol

Vitamín A patrí do rodiny vitamínov rozpustných v tukoch, ktoré väčšina ľudí spája s prevenciou šedého zákalu, ako aj videním za súmraku, ale zohrávajú dôležitú úlohu aj pri plynulom raste, zdravom vývoji kostí a zubov.
 
Je hlavnou zložkou zrakovej purpury oka, pri jej nedostatku nastáva šeroslepota / vlčia tma /.
 
Zohráva úlohu aj v prevencii sivého zákalu. Spolu s vitamínom C je silným antioxidantom, ktorý chráni kožný kolagén pred oxidáciou, čo znamená, že udržuje pokožku mladú. Môže mať dobrý vplyv na hladinu cholesterolu a obehový systém. Jeho prekurzorom je karotén, flavonoid, farebná látka mrkvy, z ktorej si telo vytvára potrebné množstvo retinolu.

 

 


 

 

Vitamín C

Je tiež ťažké vymenovať, v koľkých veciach vitamín C pomáha nášmu telu fungovať,
jeho najdôležitejšou vlastnosťou je posilnenie imunitného systému, zvyšovanie počtu bielych krviniek, a tým zohráva významnú úlohu pri prevencii a prekonávaní chorôb.
 

 

 

 

 


 

Vitamín E: tokoferol

Úloha tohto vitamínu bola dlho zatemnená.
 
Nedávny výskum objasnil, že je to veľmi dôležitý antioxidant, čím viaže voľné radikály, chráni bunkovú membránu, a poskytuje ochranu pred starnutím.
 
Dokáže predchádzať ateroskleróze, trombóze, cievnej mozgovej príhode. Ženám pomáha pri nastolení hormonálnej rovnováhy, chráni tehotenstvo, jeho nedostatok spôsobuje u mužov neplodnosť.

 

 

 

 


 

 

Sušené palmové mlieko

Prírodná zložka, ktorá zaisťuje krémovosť, jemnosť a hodvábnosť cappuccina, dokonale nahradzuje mlieko či smotanu a navyše je bez laktózy,
takže ju môžu konzumovať aj osoby citlivé na laktózu.
 
Ostatné minerálne látky, nachádzajúce sa v sušenom palmovom mlieku: železo, zinok, draslík a sodík. 

 

  


 

 

Koenzým Q10: ubichinón

Koenzým Q10 je molekula, ktorá hrá kľúčovú úlohu pri udržiavaní hladiny energie v tele, vďaka svojim všeobecným antioxidačným účinkom znižuje tvorbu škodlivých voľných radikálov.
 
S pribúdajúcim vekom sa jeho množstvo znižuje, preto je jeho dopĺňanie dôležitou úlohou!

 

O Koenzýme Q10 je v širokom rozsahu známe, že zvyšuje energetickú hladinu buniek. Produkcia tohto enzýmu v organizme sa po dosiahnutí veku 20 rokov postupne znižuje, preto sme čím viac odkázaní na zdroje dodávané prostredníctvom výživových látok. Z uhľohydrátov sa v organizme vytvorí energia, v tomto procese je nevyhnutný koenzým Q10, ktorý je súčasne jeden z najdôležitejších antioxidantov v krvi.
 
Koenzým Q10 sa v organizme v najväčšom množstve nachádza v orgánoch s najvyššou požiadavkou na energiu, vo svaloch a v pečeni. Je jedným z najdôležitejších zásobníkov energie v bunkách, najmä v srdcovom svale. Je silným antioxidantom, znižuje riziko aterosklerózy, čím zohráva úlohu pri prevencii srdcového infarktu a mozgovej príhody. Skúma sa jeho úloha pri niektorých neurodegeneratívnych ochoreniach.
 
Jeho množstvo sa vekom postupne znižuje, preto ak chcete žiť dlhý, zdravý a energický život, v každom prípade sa oplatí zabezpečiť jeho náhradu. Statíny, široko používané na zníženie cholesterolu, inhibujú produkciu Q10 v tele a pre tých, ktorí ho konzumujú, je prvoradý významom jeho doplnenie.  

Acerola

Tiež známa ako barbadoská čerešňa, ker pochádzajúci z Južnej Ameriky, ktorý má veľmi vysoký obsah vitamínu C (100 gramov obsahuje najmenej 2 000 mg).
 
Používa sa na výrobu ovocnej šťavy, džemu, kozmetických prípravkov, vitamínov. Dôležitým hľadiskom je pôvod vitamínu C vo vitamínovom komplexe, či už pochádza z prírodného alebo umelého zdroja. Azda najlepším zdrojom je acerola, ktorá obsahuje vitamín C vo veľkom množstve a vo výbornej kvalite.
 
Acerola je druh čerešne pestovaná predovšetkým na americkom kontinente, ktorá je mimoriadne bohatá na vitamíny C a A, ako aj draslík a horčík.
 
Priaznivo pôsobí na pokožku, ale výhodné ju konzumovať aj pri vysokej hladiny cholesterolu, chudokrvnosti, cukrovke a reumatických ochoreniach. 

 


 

Ryžový extrakt

Ceramidy sú také lipidy, ktoré sú zodpovedné za ochranu ochrannej vrstvy, ako aj vlhkosti pokožky, a tiež pomáhajú pri ochrane poskytovanej pokožkou pred vonkajšími vplyvmi. Ak nie sú prítomné v správnom pomere, môžu spôsobiť dehydratáciu, svrbenie, podráždenie.

Ceramidy sú mastné zlúčeniny patriace do skupiny lipidov. Zohrávajú dôležitú úlohu pri vývoji mozgu a nervového systému a takmer 50 % vonkajšej vrstvy našej pokožky (epitelu) tvorí ceramid. Ich úlohou je zabrániť strate obsahu tekutiny z pokožky, teda chráni hydratáciu a udržuje pleť mladú. S pribúdajúcim vekom sa produkcia ceramidov v našej pokožke znižuje a objavujú sa vrásky. Okrem toho bolo preukázané, že ich množstvo sa v rámci psoriázy a ekzému znižuje. Sú jednou z dôležitých zložiek vlasov, dokážu zlepšiť štruktúru vlasov.

 

 

 


 

Hyalurón

Hyaluron je prírodný, vysokomolekulárny sacharid, ktorý v ľudskom tele viaže vodu a je zodpovedný za lubrikáciu kĺbov a svalov. Väčšinou sa používa na zmiernenie bolestí kolien a opotrebovania kĺbov, ale má priaznivé vlastnosti aj pri rôznych dermatologických problémoch (poranenia kože, vráskavá koža a pod.).

 

 

 

 


Rôsolovka

V tradičnej čínskej medicíne sa Rôsolovka nazýva aj hubou zdravia.
 
Obsahuje množstvo cenných zložiek vrátane vitamínu B2 a vitamínu D, okrem toho vitamín B1, vitamín B6, kyselinu listovú, niacín, kyselinu pantoténovú, minerály a stopové prvky.
 
Bytostne dôležitá huba sa v Japonsku používa predovšetkým na liečbu aterosklerózy (zúženie ciev), pretože znižuje hladinu cholesterolu, pomáha predchádzať vzniku krvných zrazenín, podporuje obehový systém a pomáha udržiavať elasticitu cievnych stien.

 

 

 

Pre svoj vysoký obsah vlákniny priaznivo pôsobí na črevný trakt, pomáha pri zápche, ale aj pri menštruačných ťažkostiach. Extrakt z rastliny bohatej na antioxidanty je však ešte dôležitejší pre starostlivosť o krásu, a to najmä vďaka svojmu extrémnemu hydratačnému účinku. Obľúbená zložka si z vody zachováva až tisícnásobok svojej vlastnej hmotnosti a dermatológovia tvrdia, že za túto svoju schopnosť vďačí za to, že sa môže vyrovnať sile kyseliny hyalurónovej. Je to možné preto, nakoľko hlavnými zložkami huby sú molekuly cukru manóza, xylóza a kyselina glukurónová, pričom kyselina glukurónová je hlavnou zložkou kyseliny hyalurónovej, a teda odtiaľto pochádza jej schopnosť viazať vodu. Vyskytuje sa v subtropickom a tropickom podnebí, najmä na ovocných stromoch (mango). V čínskej medicíne je známy ako huba zdravia. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, minerály, stopové prvky a polysacharidy. Má mimoriadne širokú škálu oblasti použitia. Je posilňovačom krvného obehu, keďže zvyšuje elasticitu cievnych stien, znižuje hladinu cholesterolu, inhibuje adhéziu krvných doštičiek, čím znižuje riziko trombózy. Pomáha pri regenerácii ľudí, ktorí podstúpili ožarovanie tým, že regeneruje pokožku a zvyšuje hladinu bielych krviniek. Vďaka vysokému obsahu vláknin zlepšuje funkcie trávenia. Vďaka svojmu obsahu kyseliny glukurónovej je jej schopnosť viazať vodu extrémne vysoká, takže ju už obsahuje väčšina novších pleťových krémov, hydratuje a udržuje pokožku tváre napnutú.
Update cookies preferences