€ / EUR

Vyberte menu

Ft / HU

€ / EUR

CZK

   BORKOS

KOLAGÉN - pozitívne účinky

 
KOLAGÉN_Zlepšuje zdravie kože a vlasov

Zlepšuje zdravie kože a vlasov 

Pribúdajúcim vekom produkcia kolagénu klesá (voľnejšiu pleť, viac vrások a menej elasticity).

Zvyšujúce sa hladiny kolagénu môžu pomôcť pokožke vyzerať pevnejšie, zvýšiť hladkosť a pomôcť k obnove kožných buniek. 2,5-5 gramov hydrolyzátu kolagénu, ktorý sa aplikoval raz za deň ženám vo veku 35-55 rokov počas ôsmich týždňov, výrazne zlepšil pružnosť, vlhkosť a pokožky.

Tým sa kolagén stáva jednou z najlepších dostupných prírodných zložiek starostlivosti o pokožku. Keď koža stratí svoju elasticitu v dôsledku zníženého kolagénu, existuje ďalší vedľajší účinok: viditeľnejšia celulitída. Pretože vaša pleť je teraz tenšia, celulitída sa stáva zreteľnejšou - už nie je skrytá, pod povrchom.
KOLAGÉN_Znižuje bolesti kĺbov a degeneráciu

Znižuje bolesti kĺbov a degeneráciu

Už ste niekedy mali pocit, že máte stuhnuté nohy a spôsobujú vám bolesť pri každom pohybe?

Je to pravdepodobne spôsobené stratou kolagénua tým sa naše šľachy a väzy začnú pohybovať s menšou ľahkosťou, čo vedie k stuhnutiu, opuchnutým kĺbom... Vďaka svojej gélovej, hladkej štruktúre, ktorá pokrýva a drží naše kosti po kope, kolagén im umožňuje kĺzať a pohybovať sa bez bolesti.

Užívaním kolagénu dopomôžete svojim kĺbom k ľahšiemu pohybu, znížite bolesť často súvisiacu so starnutíma dokonca znížuje riziko poškodenia kĺbov. Nie je prekvapením, že v nedávnej štúdii sa dokonca zistilo, že kolagén je účinný pri liečbe osteoartritídy a porúch kĺbov.
KOLAGÉN_Zlepšuje zdravie pečene

Zlepšuje zdravie pečene

Ak chcete detoxikovať svoje telo od škodlivých látok, zlepšiť tok krvi a udržať svoje srdce zdravé, opäť i v týchto prípadoch je kolagén veľmi užitočný.

To preto, že glycín pomáha minimalizovať poškodenie pečene.
KOLAGÉN_Zvyšuje metabolizmus, svalovú hmotu a energetický výkon

Zvyšuje metabolizmus, svalovú hmotu a energetický výkon

Zvýšenie kolagénu môže pomôcť zvýšiť váš metabolizmus. Jedna z najdôležitejších rolí glycínu pomáha vytvárať svalové tkanivo konvertovaním glukózy na energiu, ktorá sa živí svalovými bunkami.

A pamätajte si, že udržanie svalovej hmoty je kľúčové, pretože starnutím sa snažíte udržiavať správne držanie tela, zdravé kosti.

Spolu s kolagénom môžete užívať aj vitamín C, aby vaše telo dokázalo premeniť kolagén na použiteľný proteín. Tým môžete obnovovať vašu energiu a vitalitu.

Výskum ukazuje, že glycín má dôležitú úlohu v oboch funkciách tráviaceho a centrálneho nervového systému, ktoré zohrávajú veľkú úlohu pri udržiavaní zdravého, mladistvého tela.

Okrem toho sa zistilo, že arginín zvyšuje schopnosť tela produkovať proteíny z iných aminokyselín, čo je dôležité pre obnovu svalového tkaniva, hojenie rán, posilnenie metabolizmu a napomáhanie pri správnom raste a rozvoji. 

KOLAGÉN_Posilňuje nechty, vlasy a zuby

Posilňuje nechty, vlasy a zuby

Kolagénový proteín je hlavnou stavebnou zložkou nechtov, vlasov a zubov.

Pridanie kolagénu do vášho stravovacieho režimu môže pomôcť udržať vaše nechty silné a zvrátiť príznaky vypadávania vlasov.
KOLAGÉN_Pomáha liečiť vytečené črevá

Pomáha liečiť vytečené črevá

Ak trpíte syndrómom vytečeného čreva (stav, pri ktorom toxické látky, prechádzajú cez tráviaci trakt), kolagén môže byť veľmi užitočný.

Pomáha rozkladať proteíny, upokojuje črevné obloženie, hojí poškodené bunkové steny. Užívaním kolagénu napomáhate tvorbe spojivového tkaniva, ktoré "utesňuje a uzdravuje" ochrannú výstelku tráviaceho traktu.
KOLAGÉN_Chráni kardiovaskulárne zdravie

Zlepšuje zdravie pečene

Aminokyselina prolín pomáha vašim artériovým stenám uvoľňovať tuk v krvi a minimalizuje nahromadenie tuku v tepnách. Prolín je potrebný na opravu tkaniva v kĺboch ​​a artériách a pomáha kontrolovať krvný tlak.

Je tiež spojený s prevenciou arteriosklerózy, pretože pomáha našim tepnám udržať sa bez nebezpečných nánosov plaku.

Okrem toho pomáha arginín pri výrobe oxidu dusnatého, čo umožňuje lepšie rozšírenie tepien a relaxáciu svalových buniek a ciev a zaručuje tak lepšiu cirkuláciu.
 
 
 

Čo všetko ovplyvňuje tvorbu kolagénu v ľudskom tele?

Čo všetko ovplyvňuje tvorbu kolagénu v ľudskom tele?

Naše telo ho vytvára ako prokolagén, jeho základnú formu,
tvorenú aminokyselinami glycínom a prolínom. Potrebuje však na to vitamín C.

Ak by ste teda chceli zvyšovať tvorbu kolagénu bežnou stravou,
v prvom rade potrebujete dostatok vitamínu C – v ovocí a zelenine.

Môžete sa tiež zamerať na získanie prolínu, glycínu a medi.
To všetko s prísunom dôležitých bielkovín, ktorých zdrojom je mäso, hydina, morské plody,
mliečne výrobky, rastlinné proteíny ako je sója a ďalšie strukoviny.

Podľa receptov starých materí má byť zdrojom kolagénu vývar z hovädzích či
hydinových kostí, želatína, aspik, či huspenina.

 
Filter
Cena

Update cookies preferences